Chefens månadsbrev

22.2.2024

Med det nya året lanserar vi nu ”Chefens månadsbrev”, som framöver ska utkomma varje månad. Med brevet riktar jag mig till såväl personal som medarbetare, samarbetspartners och kunder, men även till allmänheten, med en hälsning om vad som är aktuellt inom företaget för tillfället.

DSC 0017

Sedan mitt första uppdrag som chef har jag varit tydlig med och mån om att alla jag jobbar med ska vara delaktiga i resan och medvetna om att varje individ är en kugge i kugghjulet. Feedback och resultat är bränslet som ska driva oss framåt tillsammans och bland annat därför träffas vi alla två gånger i året för att stämma av läget och kursen. Däremellan har vi interna möten och nu öppnar vi även denna informationskanal där jag i ”Chefens månadsbrev” informerar allmänt om vad vi har på gång. Förhoppningsvis landar idén väl och skapar mervärde. Dela gärna brevet om du gillar det du läser, och hör av dig om det är något du undrar över eller vill ifrågasätta!


I detta första månadsbrev vänder jag blicken tillbaka mot 2023 och konstaterar att det gångna året fick klart godkänt. Vi uppnådde våra målsättningar fastän tonerna från branschen blev allt mera dystra ju längre året gick. Det är tuffa tider inom vår bransch och varje drag på schackbrädan bör tänkas igenom noggrant tillika som alla medarbetare bör vara medvetna om vart vi är på väg. Tack vare vår engagerade personal och samarbetspartners kan jag konstatera att tillväxten ökade mer än förväntat 2023. Flera anställningar gjordes, flera nya samarbetspartners anslöt sig till oss och både projektvolym och omsättning ökade. Vid årsskiftet hade företaget sju heltidsanställda och under året sysselsattes i snitt 28 personer totalt. Företagets omsättning landar på omkring 4,5 miljoner euro.

 

Vid årsskiftet färdigställdes tre större projekt i form av gjutningsarbeten:
VEO’s kontorskomplex i Runsor där vi ombesörjer jordbyggnadsarbetet åt WestGroup, Botnia Marins hallutbyggnad i Malax där vi är underentreprenör åt MKM Solutions samt agiltiyhallen i Vasa, där vi både gräver och utför projektledningen på åt Vaasan Agility Seura ry. Vid Tallmo vårdcenter i Vörå har vi hand om projektledningen och -övervakningen och här har det första skedet nu färdigställts. 

 

Från och med årsskiftet fungerar Mats Helsing som företagets kvalitetschef. Som ett led i kvalitetsarbetet utför han bland annat kontinuerliga, interna kvalitetskontroller på våra arbetsplatser. Kvalitet och säkerhet är en hjärtesak för oss som vi tar på största allvar och tillsammans med Mats kommer vi att ta detta till en ny nivå inom företaget.  

 

Vi lever nu i de lugnaste månaderna på året inom vår bransch, men positiva vibbar kommer från marknaden och flera företag och privatpersoner har varit i kontakt med förfrågningar redan i början av året. Även många intressenter har hört av sig med samarbetsförslag till min stora glädje och eftersom vår verksamhet är uppbyggd på samarbete och förtroende ser jag framemot vad 2024 har att bjuda på. Jämfört med samma period ifjol ser vi en ökning i antalet förfrågningar som vi hoppas ska hålla i sig både för oss och för alla företag i Österbotten och Finland. Vi håller koll på mätarna och återkommer i mars.